Je bent toch altijd wat wantrouwend als je in China bestelt. Ook al doe je dat via een bekende website als AliExpress. Maar gelukkig sta je ook nog wel eens verbaasd!

Ik wilde graag sensoren op de ramen zodat de dagelijkse 'wandeling langs de ramen' achterwege zou kunnen blijven. Via de HomeSeer website vond ik een link naar een sensor, maar ik had er minimaal 5 nodig. Dus nog even verder gekeken. Uiteindelijk uitgekomen op deze website:

https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.dzlcfE&orderId=86753279001092&productId=32697189818

5 sensoren, zeg maar 6 Euro per stuk. Geen diepte-investering en door het berichtje op het HomeSeer forum wist ik dat ze ook met RFxCom konden werken.

De levering was sneller dan verwacht (zelfs sneller dan wat op de website als verwachte levertijd staat) met keurige Track&Trace. Natuurlijk het pakketje uitgepakt en direct de sensoren koppelen. Wel per stuk want HomeSeer houdt ze wel uit elkaar, maar 5 op je bureau vraagt om verwisseling:). 

De eerste vier werkten direct, alleen de vijfde gaf en geeft helaas gaan RF signaal af. Vervelend want ik had er echt vijf nodig. Dus ondanks het kleine 'schadebedrag' toch maar een klacht ingediend. Ik ben keurig geholpen en heb uiteindelijk de 'schade' als korting op de volgende order weer teruggekregen!

Complimenten voor mevrouw Li en haar ondersteuning! Ik ken Nederlandse leveranciers die hier een voorbeeld aan kunnen nemen!