Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

We willen tegenwoordig allemaaal een telefoon met een frontcamera, want hoe kun je anders selfies maken? En bijna iedere notebook heeft een webcam ingebouwd.

 

Maar als we iemand moeten spreken doen we dat nog steeds het liefste over de telefoon. Zelfs als we liever ons mobieltje pakken dan een 'vaste' lijn laten we de camera liever uit terwijl het zien van de gezichtsuitdrukking vaak heel veel diepte aan een gesprek toevoegt.

Waarom slaat het bellen met beeld dan in Nederland nog niet aan? Waarschijnlijk omdat we allemaal zo gewend zijn aan de telefoon en (vooral) het telefoonnummer. Ja, je kunt datzelfde telefoonnummer gebruiken met een specifiek VIP (Voice Over IP) abonnement. Maar niet met ieder VIP account. En ja, er zijn heel veel 'internet telefoon' opties zoals Skype (gratis), Skype voor bedrijven en Zoom. Maar die zijn allemaal niet onderling uitwisselbaar. Zelfs de gratis Skype 'praat' niet met Skype voor bedrijven.

Maar de grootste drempel zit toch echt tussen onze oren. Met (de huurvariant van) Office 365 'krijg' je Skype voor bedrijven. Maar Office 365 houdt voor veel mensen op bij Word en Excel. Eventueel Outlook, maar dan houdt het voor velen toch wel echt op. Terwijl 'videobellen' tussen Skype voor bedrijven gebruikers net zo makkelijk is als bellen via een gewone telefoon. Alleen als je elkaar wilt zien of even het beeldscherm wilt delen dan kan dat er gewoon bij. Is de 'andere kant' niet aanwezig, dan kun je gewoon een berichtje tikken via Skype. En het sturen van een bestandje via Skype kan altijd, of je gesprekspartner nu wel of niet 'aan de andere kant hangt'. 

Benieuwd? We nodigen je graag uit voor een Skype voor Business gesprek. Want op afspraak hoef je niet eens alle twee Skype te hebben: aan een webbrowser, internet en een webcam/microfoon heb je genoeg!