Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Arbeidsongeschiktheid heeft een duidelijk effect op je dagindeling. Was je 'vroeger' de hele dag bezig voor een klant, dan heb je dat opeens niet meer. Natuurlijk weet ik al een paar jaar dat ik MS heb en dat ik dus mijn oude werk niet vol kan houden, maar toch is het wel confronterend als je 'opeens' van eigen baas 'Dienstmeid van je partner' wordt, die dan ook nog je bedrijf overneemt.

 

Maar anderzijds kan ik dingen nu meer in mijn eigen tempo doen en hoef ik niet te denken 'wat moet ik nu doen'. Anders, heel anders. Maar het leven zit nu eenmaal vol verrassingen. Zoals leren hoe je koffie moet serveren (voor een strenge C.E.O.).

En dat brengt me bij de titel van dit blog. Voor een vriend ben ik bezig geweest de dia's van zijn overlden vader te scannen. Een monsterklus met ruim 5000 plaatjes. Maar ook met het mooiste compliment dat je kunt krijgen: "VEEL leuker dan we verwacht hadden." En dat heeft er toe geleid dat ik nu NOG meer dia's aan het scannen ben. Voor alle duidelijkheid: ze waren al gescanned, maar in verschillende resoluties. Nu nog maar een keer alles scannen, maar nu met VueScan.(https://www.hamrick.com/). Enige nadeel: maximaal 100 dia's per dag!

Het andere nieuwtje is een puppy: we hebben haar inmiddels zo'n 3 weken in huis. Het is dus een 'ze' en volgens de fokster is het geen al te onderdanige hond. Dus twee dominante vrouwen in huis. Gelukkig drinkt een puppy geen koffie!

En een laatste nieuwtje: ook Mevrouw Heijna gebruikt nu The Bat als e-mail client. Ik was er al lang helemaal weg van, maar nu is het dus de bedrijfsbrede standaard. Meer over The Bat in mijn volgende blog.