Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Het heeft even geduurd (zo'n 25 jaar), maar we hebben nu toch de overstap van kat naar hond gemaakt. Het feit dat ik nu fulltime thuis ben en dus voor de pup kan zorgen, speelde een grote rol. Woensdag 9 januari 2019 was het zover: een nestje labradors was geboren en wij hadden de eerste keuze. De fokster had al een voorlopig idee welke pup het meest geschikt zou zijn voor mij. Een voorspelling die uit zou komen.

In februari planden we nog maar een vakantie in El Gouna (Egypte) , want vakantie zit er voorlopig niet meer in (we willen haar het eerste jaar niet laten logeren). Maar verder vanaf 9 januari iedere week even bij de fokster gaan kijken. Zondag 10 maart was de grote dag: we mochten haar meenemen naar huis! Wel even uitmikken want dit ging natuurlijk niet met de Audi TT. Dus op de heenweg bij de McDonalds Meerrijk (Eindhoven) laden en dat ook weer op de terugweg. Paste precies!

Zaterdag 16 januari ging onze Sarah al direct voor het eerst op puppycursus.

Ondertussen hebben we natuurlijk ook gewerkt aan haar zindelijkheid. En omdat wij een 'complex' huis hebben (HEEL veel dode hoeken), was dat best een uitdaging en ging het wel eens mis. Dan maar op de knieĆ«n en met de keukenrol aan de slag. Niet dat ik dat leuk (of makkelijk) vond, maar de opmerking 'ik heb 25 jaar kattenbakken gedaan' is wel een sterke aansporing. 

Al met al is het wel veel meer werk dan ik ooit gedacht had, maar heb ik er nog geen seconde spijt van gehad. Sarah is zo'n lief meisje (ok, vrouwelijke hond). Ik hoop dat het gaat lukken om haar als hulphond op te laten leiden, dan mag ze zeker overal mee naar toe! Daar heb ik graaag de vloer boenen voor over.

Maar tot die tijd blijven we haar simpele dingen leren, zoals altijd aan mijn linkerkant lopen en niet tussen mijn benen doorschieten.