De meeste providers bieden Internet aan met hun eigen modem dat natuurlijk standaard is ingesteld op de meest voorkomende situaties. Maar daarna wordt u aan uw eigen lot overgelaten.

Calvin Consultancy denkt anders over klanten. Die laat je niet aan hun lot over. Die help je wanneer nodig. En het liefst los je een probleem op voordat de gebruiker merkt dat het bestaat. Ons 'managed modem' is daarop gebaseerd. We installeren een modem annex router (en eventueel extra access points) van Draytek (2860), we zorgen voor de juiste inrichting op baxis van uw wensen en uw PROVIDER. Maar daar stopt het niet! Uw systeem wordt continu door ons systeem bewaakt en als er een verstoring optreedt, dan wordt er direct een alarm gegenereerd zodat we kunnen kijken wat er aan de hand is en hoe we het op kunnen lossen.

Moet er iets veranderen (u wilt een ander password, een extra WIFI netwerk of TV over internet) dan maken we de aanpassingen voor u via ons ACS2 systeem.

De kosten voor een management netwerk bestaan uit een 'initiele component' en een 'beheer-component'. Eerstgenoemde bestaat uit de apparatuur en de installatie daarvan; laatstgenoemde uit het bewaken van uw systeem.

Welke modems/routers bieden we zoal aan?

De initiele kosten (aanschaf)

We gebruiken eigenlijk altijd een Vigor V2860 model. Twee aspecten bepalen welk model het wordt:

(1) Wat voor Internet-aansluiting is aanwezig?

Wordt nog gebruik gemaakt van een telefoonlijn voor de internettoegang, dan zijn er twee varianten: de Annex A en de Annex B. De eerste wordt gebruikt als u een 'normale' telefoon-aansluiting heeft; Annex B is bedoeld voor mensen die het Internetsignaal via ISDN krijgen.

Als u gebruik maakt van glasvezel of Internet via de kabel dan maakt het niet uit welke van de twee wordt gebruikt.

(2) Wel of niet een reguliere telefoon-uitgang?

De volgende vraag is: wilt u een reguliere telefoon aan kunnen sluiten of niet? Voor de meeste mensen zal dit het geval zijn omdat hun telefoonsnoer toch al naar de meterkast loopt. Maar als u uw telefoon op een heel andere plaats wilt, dan kan het interessant zijn om ook over te stappen naar een IP telefoon. Die zijn wel wat prijziger dan reguliere telefoons, maar bieden ook meer mogelijkheden (als u daar gebruik van wilt maken). Het grootste voordeel van IP telefoons is dat gebruik wordt gemaakt van dezelfde kabels als de rest van het netwerk en eventueel zelfs van WIFI. Dus de plaatsing van de telefoon is veel vrijer.

De gebruikte modellen

Type Prijs Wanneer Technishe verschillen
V2860ac-A € 324,00 ex. BTW Als u een gewone telefoon-aansluiting of glasvezel heeft en geen telefoonpoort wilt* Annex A
V2860ac-B € 324,00 ex. BTW Als u een ISDN telefoon-aansluiting of glasvezel heeft en geen telefoonpoort wilt* Annex B
V2860ac-VA € 350,00 ex. BTW Als u een gewone telefoon-aansluiting of glasvezel heeft en wel telefoonpoort wilt* 2 FXS, Annex A
V2860ac-VB € 350,00 ex. BTW Als u een ISDN telefoon-aansluiting of glasvezel heeft en we; telefoonpoort wilt* 2 FXS, Annex B

* zie hierboven

De genoemde prijzen zijn de aanschafprijzen voor het modem/router. Als u direct een contract afsluit voor 1 jaar beheer wordt het modem kostenloos geinstalleerd.

Alle modellen ondersteunen VDSL2 en ADSL2/2+, 1 Gigabit WAN, 6 Gigabit LAN [poorten, 802.11ac (2,4GHz + 5GHz), 2 USB poorten, 32 VPNs, vectoring ondersteuning.

Alle modellen hebben hun eigen WIFI, maar per pand zal het bereik verschillen. Of er nog extra WIFI acces points nodig / gewenst zijn zal per situatie bekeken moeten worden.

Het beheer

We bieden twee abonnementen aan voor het beheer:

(1) Basic monitoring & Upgrades

In dit abonnement houden we uw internetverbinding continu in de gaten, reageren we direct op een storing (contact met uw provider, contact met u, eventueel corrigerende stappen). Tevens zorgen we ervoor dat uw modem/router steeds de meest recente softwareversie heeft.

(2) Deluxe monitoring & Serivce

Naast de diensten uit het Basic abonnement zorgen we ook direct voor een vervangend modem/router als er een storing optreedt en krijgt u maandelijks een rapportage van uw internetgebruik.

De kosten

Omschrijving Prijs bij betaling per maand Prijs bij betaling per jaar
(1) Basic monitoring € 15,-- excl. BTW p/m € 150,-- excl. BTW p/j (€ 12,50 p/m)
(2) Deluxe monitoring € 20,-- excl. BTW p/m € 210,-- excl. BTW p/j (€ 17,50 p/m)

 

WIFI uitbreiding

Zoals boven al is aangegeven is de wenselijkheid van een extra wireless access point erg afhankelijk van uw situatie (en wensen). Wij bieden drie verschillende access points aan:

Type Prijs Specificaties
VAP810 € 103,-- ex. BTW 802.11n Access Point, 5 LAN poorten waarvan 1 PoE, 1 USB poort
VAP902 € 161,-- ex. BTW 802.11ac (2,4GHz + 5GHz) Access Point, 5 Gigabit LAN poorten waarvan 1 PoE, 1 USB poort
VAP910C € 187,-- ex. BTW 802.11ac (2,4GHz + 5GHz) Ceiling Access Point, 1 Gigabit PoE LAN poort

De installatie van access points is altijd op basis na nacalculatie maar inclusief het instellen van 1 SSID (netwerk ID) met beveiliging.

Deluxe monitoring & Serivce

Met deze service krijgt u maandelijk gebruikersstatistieken van uw accesspoint(s), wordt de software altijd op de meest recente versie gehouden en passen we op uw verzoek diverse instellingen aan (zie WIFI: waar moet ik op letten?). Voor dit abonnement betaalt u € 25,- per jaar per accesspoint (alleen i.c.m. een DelLuxe router monitoring).