Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Als je een Fibaro enkelvoudige inbouwschakelaar koopt zie je een S1 en S2, oftewel TWEE schakelingangen. Maar er zit maar één uitgang op (Q1). Bij normaal gebruik zul je S1 gebruiken. En S1 aanzetten via Z-Wave zorgt voor spanning op Q1, maar waarom is er dan een S2?

Als je de inbouwschakelar 'gewoon' achter een bestaande schakelaar wilt installeren gebruik je gewoon S1 en Q1. Maar je kunt die S2 ook gebruiken om de schakelaar "iets extra's' te laten doen. Een voorbeeld uit ons HomeSeer systeem:

De plafondlamp wordt geschakerld door een wandschakelaar. Maar voor kantoor hebben we ook een speciaal 'Event' dat de bureau-verlichting aandoet en tevens wat muziek aanzet. Maar als je de werkkamer binnenloopt, is op de knop drukken wel wat makkelijker dan je smartphone pakken, de juiste app openen en dan het juiste event zoeken en dat uitvoeren. 

Dus we gebruiken de S2 ingang om OF dat event te runnen OF het plafondlicht aan te doen. Is het planfondlicht uit en je drukt twee keer dan wordt het event uitgevoerd. Druk je GEEN twee keer dan gaat het plafondlicht aan. Is dat al aan, dan gaat het uit,

Zie Onze schakeltruc voor de uitwerking in HomeSeer.