Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ook met slimme meters heb je niet meer dan een globeel inzicht in je energieverbruik. Welke lamp trekt de meeste stroom, welk apparaat staat het meeste aan? De slimme meter geeft alleen totalen aan. Met een extra connector en app kun je er nog wel een tijdlijn aan koppelen, maar veel verder kom je niet.

Als je dat inzicht wel wilt, dan kun je heel veel beter inzicht krijgen door de componenten van je domoticasysteem slim te kiezen.

Veel Fibaro (inbouw)schakelaars hebben ingebouwde energiemeters. Dus je ziet direct hoeveel een lamp verbruikt als je hem inschakelt en (afhankelijk van de controller) kun je ook nog grafieken of lijsten oproepen met het gebruik per periode.

Nu zie je dus direct welke lamp het meest genbruikt. Het kan zelfs interessant zijn om (Fibraro) tussenstekkers te gebruiken op plaatsen waar de automatische bediening niet interessant is, maar waarvan je wel het verbruik wilt zien.

Het hier getoonde plaatje is een voorbeeld uit Homey in combinatie met Fibaro inbouwschakelaars en tussenstekkers.

Bovendien kun je direct een signalering krijgen op je smartphone of tablet als een bepaald apparaat wordt ingeschakeld, zelfs als dat niet met de app maar met de schakelaar gebeurt. of als een energiegrens wordt overschreden.

Kortom, door slimme keuzes kun je veel meer inzicht krijgen!

Maar het kan zelfs mog m,ooier: