Als je (net als ik) ELRO tussenstekkers hebt liggen kun je die prima aansturen via HomeSeer. Daar heb je alleen een RFXcom module voor nodig (zie HomeSeer en Klikaan / Klikuit) en dan staan er al direct instructies voor een aantal modellen in de handleiding. Maar helaas niet voor de AB440S. Volg de stappen uit het Klikaan/Klikuit artikel om de RFXcom te installeren en zorg ervoor dat bij de RFXtrx, RFXrec transceiver het HomeEasy/EU protocol is ingeschakeld. Voer dan per tussenstekker de volgende stappen uit:

  1. Ga naar Plugins, RFXCOM, Outout Devices
  2. Maak een nieuw device aan en kies voor FLAMINGO
  3. Voor de House Code en Device Code kun je onderstaande tabel raadplegen

House Code

De AB440 kent een House Code van 5 posities, Maar de door RFXCOM ondersteunde AB400 kent er maar 4. Het makkelijkste is om een House Code te kiezen waarbij de laatste schakelaar op 0 (off) staat. In dat geval kun je het lijstje uit de RFXtrx user guide pagina 29 gebruiken:

Als je de laatste WEL wilt gebruiken heeft dat direct invloed op je device codes. Gebruik dan TOCH dit lijstje voor het bepalen van je House Code maar kijk alleen naar de eerste 4 schakelaars.

Als je een afstandsbediening hebt zijn er maximaal 5 keuzes. Op de tussenstekker zet je dan 1 t/m 5 gelijk aan die op de afstandbediening. Alle dipschakelaars A t/m E op de tussenstekker moeten UIT  / naar beneden staan op 1 na; het schakelaartje dat AAN / naar boven staat bepaalt welke schakelaar op de afstandsbediening werkt (max. 4 of 5). Dit is dan het lijstje met device codes ALS de laatste schakelaar van de House Code UIT staat:
 

Schakelaar Device Code
A 5
B 3
C 2
D 17
E 33

 

Staat die schakelaar AAN, gebruik dan deze codes:
 

 

Schakelaar Device Code
A 13
B 11
C 10
D 25
E 41

 

Veel succes!