Als het allemaal niet meer wil met je Z-Wave netwerk, dan kun je ervoor kiezen om het helemaal te resetten. Dan ben je ook al je apparaten kwijt. Maar dan? Zomaar opnieuw weer inleren werkt niet altijd,

De eerste stap is dan om de ontvanger (schakelaar) volledig te resetten (factory reset). Maar dan wil het 'ding' nog niet aanmelden. Maar er komt ook geen foutmelding. En in tegenstelling tot een menselijke dienstmeid gaat schelden ook niet helpen.

Wat je dan kunt proberen is via de Instellingen naar Z-Wave en dan apparaat uit het netwerk verwijderen. Nee, het apparaat lijkt nergens in je Homey te zitten, maar probeer het toch maar. Als de Homey het aangeeft dan even je net geresette apparaat in leer modus zetten en met een beetje geluk krijg je de melding dat je apparaat uit het netwerk is verwijderd (ook al zijn het apparaat en het netwerk gereset).

Probeer dan het apparaat toe te voegen. En waarschijnlijk lukt het dan wel. Vreemd, maar dit is wel een scenario dat meerdere keren is voorgekomen (met name met Fibaro schakelaars).