Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Domotica is ook zo'n mooi modewoord. Vroeger had je een tijdschakelklok en wellicht een schemer schakelaar met bewegingssensor. Maar enerzijds is het aantal apparaten dat we willen bedienen gestegen (denk maar aan speakers, verwarmingselementen, elektronische sloten en zonnepanelen). En die hebben allemaal weer hun eigen APP. Alleen al het licht uitdoen voor het slapen gaan is een behoorlijke wandeling. Het instellen van klokken zodat je huis ook tijdens de vakantie bewoond lijkt bijna onmogelijk.

Domotica belooft hier antwoord op te hebben! Maar domotica is geen "one size fits all". Eigenlijk zijn alle dingen die we hierboven noemden gewoon ook Domotica. Maar wat je wilt is natuurlijk dat dingen samenwerken. Of eigenlijk: dat ze gewoon werken.

Die wens hebben we natuurlijk allemaal. Met namen Inge wil dat dingen "gewoon werken" en hoe is minder interessant. Ons "in house" systeem is dan ook een samensmelting van verschillende oplossingen. In het hart de Homey (Home Boy ligt net zo gevoelig als Zwarte Piet) die samenwerkt met Z-Wave componenten van verschillende leveranciers, maar ook met componenten van Elro en Klik aan - Klik uit.

Ieder systeem heeft voor- en nadelen. Afhankelijk van uw wensen en uw situatie klijken we graag de de (on)mogelijkheden en (on)zin van de opties. 

In ieder geval hebben we al wat handige tips verzameld over het gebruik van de Homey en homeseer voor ais je zelf aan de slag wilt gaan.